Polera strålkastare Saab 9-5, del 2

Mjaha, förra poleringen (https://projekt.steffe.net/bil/saab-9-5/polera-lyktglas-saab-9-5) var lite halvhjärtad, så nu blev det nerslag igen. Dags för ny polering, och den här gången tar vi i lite till,… Med nedanstående guide skall vi ta oss från det här:

Till det här:

Börja med att plocka ur grillen. Ta tag längset ner och “dra uppåt” för att få den att släppa från fästena i nedankant.

Stick sedan in fingrarna och knäpp loss “sidogrillarna” genom att trycka lätt på en liten plastflärp i nedankant som håller fast dom. Akta så du inte bryter av den!

Sedan skall blinkers-armaturerna av. Ta bort batteriet för att komma åt på ena sidan och luftslangen för att komma åt på andra sidan. Stick in handen och tryck ner plastflärpen som håller fast blinkersen och skjut den framåt så lossnar hela blinkersarmaturen.

På denna bild ser vi de tre skruvar som håller fast strålkastaren, en till höger (under blinkersarmaturen), en uppe på samt en som du når genom “sidogrillen” i fronten.

Knäpp sedan loss elanslutningen till strålkastaren. Använd en skruvmejsel och bänd upp den röda låshaken samtidigt som du drar i kabeln. Sedan kan du bara lirka ut hela strålkastaren!

Dags för polering! Jag kikade på följande mycket fina guide: http://forum.saabturboclub.com/showthread.php/120489-Tips!-Hur-du-polerar-dina-str%C3%A5lkastare och gjorde typ likadant. På Mekonomen inhandlades 600 samt 1200 slippapper, plus en hårdare och två mjukare polersvampar. Svamparna användes jag även under slipningen, som synes nedan för att få ett jämnt tryck på glaset (plasten). Jag handslipade både 600 och 1200 vått med diskmedel och vatten i blom spruta. Det tar inte jättelång tid.

Nu har vi en härligt mjölkig strålkastare.

Dags för Autosol och polersvamp på excenterslipen!

Sådärja, efter polering, avtorkning samt vaxning får dom nog anses klara!

Inte mycket som hindrar ljuset från att slippa ut nu,… (ja jag vet att jag måste köpa nya LED:ar till positionsljuset istället för glödlamporna som fick sättas i inför besiktningen pga trasiga LED:ar).

Bilen ser plötsligt lite fräschare ut utan sina gula strålkastare,… :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *